Ett nytt brödbak a'la LCHF genomfördes i veckan. Vi tipsade ju om Opsies här och de är himmelskt goda! Den här brödsorten känns mer som bröd och passar bra med smör och ost till frukostkaffet. Ett grymt bra substitut istället för Lingongrovan eller Frökusen...
Ingredienser:
100 g mandel
50-100 g cashewnötter
2-3 msk rapsolja (funkar med olivolja också)
1 burk kesella 10 %
½ dl fibrex
2 tsk bakpulver
1 ägg (fast vi tog två, då håller brödet ihop bättre)
1 msk brödkryddor
sesamfrön
(vi lade till 1tsk fiberhusk, även det för fastheten)
Gör så här:
1. Mal nötterna till fint mjöl.
2. Blanda nötter med bakpulver, fibrex, olja och brödkryddor.
3. Häll i kesella och blanda till en geggig smet.
4. Knäck i ägg och rör runt.
5. Lägg ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Smeta ut smeten så att den blir ca 1 cm tjock.
6. Strö över sesamfrön.
7. Grädda i ugnen på 225° i ca 10 min eller tills dess att brödet blivit gyllenbrunt.
8. Låt brödet svalna på galler och ät sedan med ost och smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar