2011-05-20

Oopsies!

En till sån där frestelse som är svår att tampas mot är - bådas favorit - mackor! Men problem är till för att lösas. Därför bakade vi Opsies! Det är ett himla behändigt bröd för det passar lika bra som hamburgebröd, med smör&ost eller som rulltårtebotten med grädde och bär. Jag vet, det låter helknas. Men vi får väl prova om ni inte tror oss!


Oopsie-bröd

  • 3 ägg
  • 100 g philadelfiaost
  • lite salt
  • 1/2 msk fiberhusk (går att skippa)
  • 1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 150°
2. Separera äggulor och vitor i två olika bunkar
3. Vispa vitorna till hårt skum, det ska gå att vända bunken upp och ner
4. Blanda i salt
5. Vispa gulor och ost till en jämn smet och tillsätt fiberhusk + bakpulver
6. Vänd ner äggulesmeten försiktigt i vitorna. Behåll smeten så fluffig som möjligt
7. Klicka ut 6-8st bröd på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 min

Strö gärna över vallmo-, sesam-, eller solrosfrön innan gräddning. Det blir gott!

1 kommentar:

sanna sa...

undrar om vi läst/läser samma bok...... !