2011-06-21

Receptet

På begäran kommer här pizzareceptet som vi bloggade om häromdagen.

Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater, 400g
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar

Pizzadegen:
2 ägg
i krm salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk

Fyllning:
150g mozzarellaost
2 tsk torkad basilika eller oregano
25g färsk rucolasallad
3 skivor parmaskinka
1-2 tomater
2 msk pinjenötter
några färska basilikablad

Gör först tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök några minuter. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka ca.10min. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en skål och vispa med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.

Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Häll ut tomatsåsen över degen och toppa med riven mozzarella och torkad basilika. Grädda i ugnen i ca.15min.

Ta ut pizzan och toppa med rucola, skinka, skivade tomater, pinjenötter och färsk basilika. Bon Appétit!

1 kommentar:

en som bara läser sa...

Tack!! Blir kvällens middag:)