2012-01-02

GI

Vi är ju inte low carb-slaviska these days, men nu var det längesen vi tipsade om recept här på bloggen. För er som sparar på mjölet och sockret kommer här ett tips på en efterrätt. Det har ju annars varit det svåraste med LCHF-kost, allt smakar urk. Med förklaringen att det saknar det söta. Såklart. Men den här chokladkakan var faktiskt riktigt god! Mycket chokladsmak och bra till kaffet.

8-10 bitar

100g mörk choklad, inte högre kakaohalt än 70%
125g smör
0,5dl färdigt kaffe
0,5dl flytande honung 
2 ägg
1krm salt
smör, till formen
2dl krossade valnötter, till formen
garnering, ex.blåbär eller valnötter 

Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen. Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut. Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggen. Smöra en form och bröa med valnötskrosset. Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen, Baka i 30-35min. Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshandduk någon minut. Servera med grädde och nötter eller bär. Kakan är lika god dagen efter!


Inga kommentarer: