2010-09-06

Matglad

Jag tror att jag har fått middagshybris. Jag hade tänkt laga vegetarisk lasange. Det låter gott. Men mitt matlagningssjälvförtroende är inte alltid på topp. Återkommer eventuellt (men eventuellt menar jag om det blir gott, annars tänker jag tiga) med en matrecension senare.

För er som vill göra en copycat:

2st morötter
2st squash
1st gul lök
1st vitlöksklyftor (efter smak)
0,5st chilifrukt (efter smak)
1msk olja
1 burk krossade tomater
2dl lätt crème fraîche
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa basilikablad
250g frusen bladspenat, tinad
150g fetaost
9st lasangeplattor
100g riven ost

1. Skala och hacka morötterna och squashen i halvmånar
2. Hacka lök, vitlök och chili
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca. 5min. Tillsätt squashen, tomaterna, crème fraîche och kryddorna (utom basilikan). Tillsätt ev salt om du vill. Smaka av. Låt puttra i 10 min, tillsätt basilikan.
4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasangen. Först sås, lasangplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasangeplattor, sås, resten av spenat/fetan, lasangeplattor, sås och så den rivna osten.
5. Grädda i 225 grader i ca. 30min

Gött mos gott folk!

Inga kommentarer: