För er som vill göra en copycat:
2st morötter
2st squash
1st gul lök
1st vitlöksklyftor (efter smak)
0,5st chilifrukt (efter smak)
1msk olja
1 burk krossade tomater
2dl lätt crème fraîche
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa basilikablad
250g frusen bladspenat, tinad
150g fetaost
9st lasangeplattor
100g riven ost
2st squash
1st gul lök
1st vitlöksklyftor (efter smak)
0,5st chilifrukt (efter smak)
1msk olja
1 burk krossade tomater
2dl lätt crème fraîche
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa basilikablad
250g frusen bladspenat, tinad
150g fetaost
9st lasangeplattor
100g riven ost
1. Skala och hacka morötterna och squashen i halvmånar
2. Hacka lök, vitlök och chili
3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca. 5min. Tillsätt squashen, tomaterna, crème fraîche och kryddorna (utom basilikan). Tillsätt ev salt om du vill. Smaka av. Låt puttra i 10 min, tillsätt basilikan.
4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasangen. Först sås, lasangplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasangeplattor, sås, resten av spenat/fetan, lasangeplattor, sås och så den rivna osten.
5. Grädda i 225 grader i ca. 30min
Gött mos gott folk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar