2010-11-07

Varsågoda

På fleras begäran tänkte jag läka mitt recept på laxburgaren jag svängde ihop för några veckor sedan.

Ingredienser:
4 st skinnfria laxfiléer
1 lime
1 pkt fetaost
2 msk olivtapenade
Salt & peppar
1 msk potatismjöl
1 burk Crème fraishe
1 burk rom
1/2 dl matyoghurt

Gör så här:
Mixa laxen grovt. Blanda lax, salt, peppar, rivet limeskal, mjöl, tapenade (efter smak), smulad fetaost (efter smak) och 1/2 dl yoghurt till en färs. Forma smeten till fyra lika stora biffar. Stek burgarna i smör ca 2 min på varje sida. Blanda crème fraishe, rom, eventuellt resterande smulad fetaost, lite limesaft till en krämig sås. Servera burgaren på rostat bröd med valfri sallad.

Superlätt och helt rätt! /A

Inga kommentarer: