2010-11-30

Pepparkakslimpa

Vi borde bli utsedda till husmor 1 & 2. Det känns som om vi pysslat på rätt bra på slutet. Fast det är nog bara en övergående fas. Men så länge vi visar husmorstakter så ska det skrytas! Ikväll har vi, enligt årlig tradition, bakat pepparkakslimpa. Vi önskar att det var möjligt att posta ett blogginlägg med doftprov. För det luktar ljuvligt i lägenheten av alla julkryddor. Limpa med smör och prästost, serveras med iskall mjölk. Det är rena rama smaksensationen!

Här kommer receptet för er som är sugna:
6 dl socker
3 dl sirap
1,5 dl lingonsylt
2 msk kanel
2 msk malda nejlikor
2 msk ingerfära
3 msk bikarbonat
6 dl filmjölk
6 dl mjölk
15 dl rågsikt
7,5 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl

Blanda socker, sirap, lingonsylt och kryddorna i en STOR skål. Tillsätt sedan fil och mjölk. Därefter tillsätts mjölet sakta under omrörning. Grädda i smord och bröad långpanna i 70 minuter, 175 grader. Låt svalna och dela till limpor. Lycka till!

4 kommentarer:

Anonym sa...

mmmmm :)

TJR sa...

Gött!!

Anonym sa...

hej!
vart kommer eran jättefina julstjärna på fot som står i fönstret på en bild för några inlägg sedan? Så himla fin

Terese sa...

Jag tror att den julstjärnan är köpt på Coop Forum för några år sedan för en billig peng.