Om man någon gång vill prova ett alternativ till pasta så kan man prova squashtagliatelle. Man kanske kan tro att det inte är speciellt gott, men det är det. Sedan är det mer än superenkelt (vilket är ett stort +) och går till som följande.
Skala bort det gröna skalet av squashen med en potatisskalare (det går även att ha med det gröna, men det blir mer pastalikt utan. Vi hade det kvar, men kör nog utan nästa gång :) ). Fortsätt sedan att skala "tagliatelleformade" remsor längs med squashen tills du kommer in till kärnorna. Lägg sedan allt i en skål, häll på lite olivolja och krydda efter smak. Vi hade vitlökspeppar och italiensk salladskrydda, vilket blev jättegott. Kan tänka mig att det kan vara gott med flingsalt och kanske någon färsk krydda. Servera med det du vill ha till och gärna en varm sås. Då blir pastan lite ljummen och smälter in bättre. Och förresten, toppa med parmesan också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar